Intro & welkom

Welkom op de website van het Huis van Gebed Elburg! Kijk rustig rond op de site om te ontdekken wat we doen, wie we zijn én hoe je mee kunt doen!

Het Huis van Gebed Elburg wil graag gebed faciliteren. Gebed is het belangrijkste communicatiemiddel tussen God en mensen. We willen graag dat de relatie – die ieder mens met onze God mag hebben – versterkt wordt door gebed. En doordat onze innerlijke mens versterkt wordt, kunnen we ook voorbede doen voor Elburg en vanuit Elburg voor anderen. En daardoor wordt Gods Koninkrijk versterkt op tal van plaatsen, waarvoor God de eer krijgt!

Gebed is een breed begrip. Wij willen ons in deze groeifase (o.a.) graag richten op twee facetten: “het individuele gebed in een collectieve setting” en “gezamenlijke gebedstijden”. We zoeken naar manieren om dit een vloeiend geheel te laten zijn.

Daarom is – tijdens de openingstijden – een ieder altijd welkom in het Huis van Gebed om zelf een gebedstijd te hebben (bijv. even weg van alle afleidende zaken thuis en komen in een gefocuste stimulerende atmosfeer), ongeacht of er een gezamenlijke gebedstijd tegelijk gaande is.

In het geval dat er tegelijkertijd ook een gezamenlijke gebedstijd is, willen we graag dat iedereen zich vrij voelt om wel of niet met het aangeboden programma mee te doen. De ene keer kan de gezamenlijke gebedstijd stimulerend werken voor persoonlijke gebedstijd, de andere keer zal dat wellicht wat minder aansluiten. Maar u bent altijd welkom!

Uitwerking en Bijbelse onderbouwing van de visie: luister het onderwijs! Gratis op deze website: Zie “onderwijs” of klik hier.

Heeft u vragen, bijv. “hoe besteed je een uur in een gebedsruimte”, stel ze! Dat kan per email, per telefoon, maar ook persoonlijk.

Ons streven is om 24 uur per dag, zeven dagen per week, het Huis van Gebed open te hebben. Daar zullen we natuurlijk naar toe moeten groeien, dus check even de openingstijden.

Van harte zeer welkom! “Smaakt en ziet dat de Here goed is”.(Ps 34:9)

Timo van der Woude

 

De gebedsruimte aan de Smeesteeg 6a te Elburg.